SZAKMAI MŰHELY

Csokimáz a körmökön – az év legédesebb körömtrendje

Az idei édesség-ihlette sláger a „csokiba mártott” köröm: nude alapra húzott, szabálytalan barna „máz” és fényes, 3D cseppek adják az ellenállhatatlan, játékos–nőies hatást. A technika szalonban gyorsan kivitelezhető – elég a jól megválasztott barna árnyalat és egy kevés 3D Stream zselé a domborításhoz –, mégis látványos, tartós eredményt ad. Variáld szezonra hangolva és kínálj „harapnivaló” szetteket a vendégeidnek.

Miért hódítanak a „csokiba mártott” körmök?

A tortakörmök után idén újabb édesség ihlette trend hódít: a „csokiba mártott” körmök. A köröm úgy néz ki, mintha az ujjperceket ténylegesen csokimázba mártottuk volna. Fényes, selymes anyag és szabálytalan cseppformák adják a karakterét, ami egyszerre játékos és nőies. A vendégek számára azért vonzó, mert könnyen felismerhető, „ínycsiklandó” dizájnról van szó, a szakembernek pedig azért praktikus, mert nude alapra és a megfelelő barna árnyalatok használatával gyorsan és látványosan kivitelezhető a szalonban.
 

Csokiba mártott körmök

Csokimáz vizuális trükkje a körmökön

A „csokiba mártott” hatás titkát a kontraszt adja: a természetes hatású nude alapot éles elhatárolódással fedi a sötétebb barna árnyalat, amelyet szabálytalan ívekben és cseppformákban alakítunk ki. Ezzel azt a benyomást keltjük, mintha a csokoládé frissen folyt volna végig a köröm szélén. A fényes fedőréteg a tejcsoki hatást erősíti, míg a matt finish inkább az étcsokit idézi. A textúrával is játszhatunk: egy enyhén megemelt, 3D-s zselés kidolgozás sűrűbb máz benyomását kelti, míg a vékonyan felvitt réteg elegánsabb hatást ad. A technika egyszerűen variálható attól függően, hogy játékosabb vagy kifinomultabb stílust szeretnénk készíteni a vendégnek.

Anyagok, amikkel dolgozhatsz

A „csokiba mártott” körmök elkészítéséhez a legfontosabb a jól megválasztott barna árnyalat. A géllakkok és Royal top gélek palettájában többféle meleg és hideg tónus közül válogathatsz: a tejcsoki hatáshoz a világosabb, karamelles árnyalatok illenek (mint a 3sHF16), míg az étcsokihoz a mély, sötét barnák adnak tökéletes alapot (RT40). Nude alapszínként érdemes természetes, bőrtónushoz közeli színeket választani, hogy a kontraszt kellően erőteljes legyen. A szabálytalan cseppformák kialakításához 3D Stream zselét érdemes választani és meghígítani Cool, top géllel, hogy a halmazállapota lágyabb legyen és fixálásmentes maradjon. Így a cseppek megkötés után nem igényelnek külön fedést, mégis magasfényűek maradnak.

Hogyan készítsd el a „mártott” hatást?

Először vigyél fel egy nude alapszínt, amely jól kiemeli a csokoládé árnyalatot, majd fedd be fényzselével. Ezután a barna géllakkal vagy Royal top géllel húzd meg a „mártás” vonalát a köröm széle felől, szabálytalan ívekben, mintha a máz természetesen folyt volna meg. A hatás fokozásához alakíts ki kisebb cseppformákat is a köröm közepén és oldalán. A valódi 3D-érzetet a Stream zselé adja: vékonyan a már megkötött peremre és a cseppekre viszem fel, így a máz domborúan kiemelkedik.

Kombinációk és kreatív variációk

A „csokiba mártott” technika önmagában is látványos, de rengetegféleképpen továbbgondolhatjuk. Klasszikus példa amikor fánkkal és fagyival kombináljuk: ilyenkor világos alapra kerül a barna cseppvonal, így azonnal egy desszertet idéző szettet kapunk. Ombre átmenettel a világos nugáttól a mély étcsokiig “harapnivaló” körmöket készíthetsz, míg arany- vagy bronzfóliával luxus hatást érhetsz el. A szezonális változatok még izgalmasabbá teszik a trendet: Valentin-napra romantikus piros–barna kombináció, karácsonykor arannyal vagy csillámos kiegészítésekkel, ősszel pedig karamell és mogyorós árnyalatokkal teheted különlegessé a vendégeid szettjét. 
 

fánk és fagyi a körmökön